5 ultieme tips tegen beschadigd haar

De zon komt eraan! Maar wat betekent dit voor je haar? Wij helpen jou met 5 ultieme tips tegen beschadigd haar

Hoe je beschadigd haar kan herstellen en hoe snel dit proces verloopt hangt natuurlijk af van welk soort haartype jij hebt. Heb je van nature een dikke bos haar? Dan zal dit proces voor jou waarschijnlijk sneller gaan. Heb je van jezelf al vrij dun haar? Dan heb je misschien na de zomer zwaar beschadigd haar dat je graag wilt herstellen. Of misschien is jouw haar door de zon wel dunner geworden. Ongeacht jouw haartype, met deze tips ziet jouw haar er weer stralend en gezond uit na een warme strandvakantie of een zomer vol zon!

1. Vitaminen A: de kracht van glanzend haar

Vitaminen A zorgt voor de productie van talg in het lichaam. En talg is natuurlijk hetgeen dat onze haren geolied en glad houden. In de zomer kan het dan ook geen kwaad om wat meer vitaminen A te consumeren. Vitaminen A zit in dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivelproducten of eieren. S’ ochtends een eitje bij het ontbijt en je lichaam, maar ook je beschadigd haar, kan er weer tegenaan!

2. Was je haar in de douche enkel met water

Om je haar gehydrateerd te houden is het aangeraden om het niet te vaak met shampoo te wassen. Shampoo droogt namelijk uit en zorgt er tijdens de zomermaanden voor dat de puntjes nog meer beschadigd raken. We horen je al denken: ‘maar dan is mijn haar vettig!’. In de zomer is je haar al vanzelf erg droog, dus zo snel zal het niet vet worden. Onze ultieme tip is om onder de douche dezelfde bewegingen te maken als wanneer je je haar zou wassen met shampoo, maar dan gewoon zonder shampoo of zeep. Zo zal je haar ook proper zijn. En als je het echt niet kan laten, was dan enkel je haar tegen de hoofdhuid. Die puntjes zullen vanzelf wel proper en droog worden. 

3. Deppen maar! Beschadigd haar herstellen of onderhouden doe je door het met rust te laten

Wanneer je uit de douche of uit bad komt, kan je je haar ook gewoon droog deppen in plaats van het af te drogen met de handdoek. Neem jouw handdoek in je handen, breng je haar naar de zijkant van je gezicht en dep het langs onder droog. Zeker in de zomer is dit voldoende, de zon zal de rest van het werk wel doen!

4. Als je zwaar beschadigd haar wilt herstellen kan je je styling tools tijdens jouw vakantie beter thuis laten. 

Als je toch graag je haar wilt stylen met een stijltang of een krultang zonder het te beschadigen raden wij aan om op voorhand een protectant aan te brengen in je haar. Deze kan je bij ons altijd online bestellen of kopen in één van onze kapperszaken. Ook kan je best de temperatuur van de tool zo laag mogelijk houden, om beschadigd haar niet nog verder te kwetsen. 

5. En last but not least: ga slapen met je haar in een paardenstaart

Geloof ons, het is echt waar! De tip die je waarschijnlijk al sinds jongs af aan hebt meegekregen om met je haar vast te slapen doet wel degelijk zijn werk. Zo voorkom je wrijving tijdens het slapen en zal je haar minder snel beschadigd raken. En nog een extra tip: het is nog beter om met je haar los te slapen dan in een knotje, een knotje zorgt namelijk voor de meeste wrijving! Een paardenstaart is dus de boodschap. 

Wens jij graag nog meer advies over het verzorgen of herstellen van beschadigd haar? Onze kappers staan altijd voor jou klaar met kwaliteitsvolle producten en het beste advies. Als je langskomt kunnen wij altijd jouw haar grondig onder de loep nemen, om dan enkele producten of tips aan je voor te stellen! Een afspraak kan je online maken in slechts enkele stappen.