Gebruik jij de juiste crèmespoeling voor jouw haar?

Gebruik jij de juiste crèmespoeling voor jouw haar?

Er zijn enorm veel conditioners maar welke is nu het meest geschikt voor jouw hoofdhuid en jouw type haar? Veel mensen gebruiken een crèmespoeling enkel voor het ontklitten van het haar. Maar waar is een goede crèmespoeling nu juist goed voor en waarom moet jij een conditioner gebruiken die geschikt is voor jouw haar? We leggen het graag voor je uit. 

Bekijk ons assortiment aan kappers-conditioner hier.

Wat is een crèmespoeling?

Een crèmespoeling of een conditioner is een product om je haren te voeden. Tijdens een douchebeurt gebruikt men shampoo om de haren te wassen. Bij het gebruik van een shampoo gaan de haarschubben openen om zo de werkzame en voedende stoffen binnen te laten dringen in je haar. Als je daarna een crèmespoeling gebruikt, sluiten de haarschubben weer. Dit zorgt dan weer voor een beschermend laagje om de haren heen. Voor een optimale bescherming van je haar is het dus aan te raden om een goede conditionner te kopen. 

Welke crèmespoeling is geschikt voor mijn haar?

Er bestaan enorm veel verschillende conditioners voor alle verschillende haartypes. Maar welke conditionner ga jij kopen? We helpen je graag verder met de zoektocht naar de meest passende conditioner voor jou. Het eerste wat je moet doen is je haartype bepalen. Dit doe je door in de spiegel te kijken naar je haar. Is het steil, krullend of met een slag? Zie je je haar glanzen of is het eerder pluizig en dof? Zie je hier en daar een gespleten haarpunt? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hierna ga je de juiste conditionner kopen voor jouw haar. Twijfel je nog? Bij Dirk De Witte kan je samen met je kapper de juiste verzorging zoals een shampoo en crèmespoeling op maat bespreken. Dit is ideaal om zo direct de juiste en meest geschikte verzorging voor jouw haar te hebben. 

Hoe gebruik ik een crèmespoeling?

Om je haren goed te verzorgen, is het aan te raden om na elke wasbeurt conditioner te gebruiken. Laat jij je conditioner intrekken of spoel je deze direct uit? Breng je de crèmespoeling aan op de punten van je haren of eerder op je hoofdhuid? Veel mensen gebruiken een crèmespoeling niet op de juiste manier. Daarom leggen we je graag even uit hoe je het best een crèmespoeling gebruikt.
Na het goed uitspoelen van je shampoo, breng je de crèmespoeling aan op je haren. Dit doe je door een kleine hoeveelheid crèmespoeling aan te brengen op de punten van je haren. Laat het ongeveer drie minuutjes intrekken en spoel het daarna grondig uit. Aarzel zeker niet om hierover vragen te stellen als je in onze salon bent.