Hoe bescherm je je haar het beste tegen de zon?

De zomer komt er weer aan en dat betekent ook veel zon. Net zoals je huid, hebben ook je haren verzorging nodig tegen de zon. Om onze huid te beschermen, gebruiken we zonnecrème zodat we niet verbranden. Maar wat doen we om onze haren te beschermen tegen de zon? Want de zon kan, net zoals je huid, ook je haren beschadigen. Dit is iets waar vele mensen niet bij stil staan. Daarom leggen wij uit wat jij kan doen om je haren te beschermen bij een zonnige dag.

Tips om je haren te beschermen tegen de zon:

Er zijn verschillende zaken die jij kan toepassen om je haren zo gezond mogelijk te houden als bescherming tegen de zon. 

Tip 1:

Onze eerste tip is er eentje die je eigenlijk altijd moet toepassen, zowel in de winter bij niet zonnig weer als in de zomer bij zonnig weer. In de zomer is deze nog belangrijker om niet te vergeten, namelijk je haren hydrateren. Wanneer je er voor zorgt dat je haren in een goede gezondheid zijn, kunnen ze al minder snel beschadigd worden door hoge temperaturen. Maar hoe kan jij je haren hydrateren? Dit doe je door shampoos te vermijden met uitdrogende ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn ingrediënten zoals alcohol en verschillende soorten sulfaten. Naast het vermijden van deze shampoos is een wekelijkse haarmasker en het gebruiken van een goede haarolie ook een goede tip om je haren gehydrateerd te houden. Dirk De Witte kappers heeft veel goede shampoos, haarmaskers en haaroliën die je haren goed hydrateren en dus beschermen tegen de zon.

Tip 2:

Daarnaast is het dragen van een hoed of pet ook belangrijk. Hierdoor komen je haren niet rechtstreeks in contact met de zon.

Ben je een echte waterrat en ben je heel de dag in het water te vinden bij goed weer? Dan is het dragen van een hoofddeksel natuurlijk niet handig. Een goede oplossing hiervoor is haarspray met SPF. Dit voorkomt ook dat de scheiding van je haren niet verbrand, want we weten allemaal hoe vervelend dit is, toch? 

Tip 3:

Is het al te laat en ben je heel de dag in de zon geweest zonder je haren goed te beschermen? Gebruik dan zeker een goede conditioner, haarmasker en olie. Op deze manier kan je je haren terug hydrateren waardoor ze opnieuw gezonder worden. Hierdoor voorkom je dat je haren gaan aanvoelen als stro en dat wilt natuurlijk niemand!

Wat gebeurt er als je je haren niet goed beschermt?

We weten allemaal dat zon de kleur van onze haren lichter maakt. En dat is iets waarvoor we vaak met onze haren onbeschermd in de zon komen. Heb je na een dag in de zon te zijn, het gevoel dat je haren heel droog aanvoelen? Dan had je beter je haren op voorhand goed beschermd. Je haren kunnen hierdoor sneller beschadigd raken. Het wordt breekbaarder en dof. Heb je gebleekt of gekleurd haar? Dan is jouw haar hier nog gevoeliger voor. Onze boodschap is dus: bescherm je haren en hoofdhuid goed tegen de zon met de producten van Dirk De Witte!