Hoe weet je welk kapsel bij jouw gezicht past?

Wil jij eens iets anders doen met je kapsel maar twijfel je of het wel bij jou past? Wij snappen je helemaal! Er zijn verschillende adviezen die wij kunnen geven waar jij rekening mee kan houden. Niet iedereen heeft hetzelfde vorm van gezicht en kapsels die bij jou goed staan, kunnen minder mooi passen bij anderen. Lees dit artikel als je wilt weten welk soort kapsel goed bij zou passen.

Wat voor gezichtsvorm heb je?

Als eerste stap kijk je best naar wat voor vorm van gezicht je hebt. Ga voor een spiegel staan, maak een rechte rug en doe je haren naar achter met een haarband. Bekijk nu goed wat voor vorm je gezicht heeft. Vind je dit moeilijk om te zien? Dan is het handig om een oude lippenstift te gebruiken om je gezichtsvorm te tekenen. Begin bij je kin en ga via je jukbeenderen naar de bovenkant van je gezicht. Teken daarna je haarlijn en volg deze tot je terug bij je kin komt. Wat je niet moet vergeten, is dat je je oren best niet mee tekent want deze bepalen je gezichtsvorm niet. Nu kan je gemakkelijk zien wat voor vorm van gezicht je hebt.

Kapsels voor een rond gezicht:

Het mooiste bij een rond gezicht is om volume te creëren in je haar. De kapsels die dus mooi gaan staan bij jou zijn; een korte bob, een carré boven je oren of een heel erg kort kapsel. 

Het beste kapsel voor een ovaal gezicht:

Heb jij een ovaal gezicht? Dan past eigenlijk ieder kapsel bij jou! Welk kapsel je ook maar wilt, wij raden het zeker aan om te experimenteren wat jij leuk vindt.

Kapsels voor een rechthoekig gezicht:

Heb je een rechthoekig gezicht? Dan is het mooi op je gezicht optisch wat breder te maken. Dit kan je gemakkelijk doen een kapsel te kiezen die in de hoogte gaan en niet in de breedte. Voorbeelden hiervan zijn: een bob met waves, krullen, een pony of een bles. 

Kapsels voor een driehoekig/ peervormig gezicht:

Is de tekening op jouw spiegel driehoekig en eerder peervormig? Dan is het mooi om met laagjes te werken. Hierdoor krijg je meer volume bovenop je hoofd. Wil je eens iets anders proberen? Ga dan voor een kapsel met volume bovenop je hoofd of voor veel laagjes. 

Vraag advies aan je kapper:

Ben je nog wat onzeker en wil je graag van je kapper horen welk kapsel goed bij jou past? De kappers van Dirk De Witte geven jou graag advies. Bezoek één van onze kapsalons want de missie van onze kappers is om de klanten mooi te maken. We geven graag advies aan iedere klant, rekening houden met de vorm van je gezicht, huidtint of huidtype.